Bijzonder Heusden

Stichting Handelshuys Bijzonder Heusden

In Heusden Vesting opent in de zomer van 2021 Stichting HandelsHuys Bijzonder Heusden. In het pand aan de Botermarkt 17 vestigen zich kleine authentieke winkeltjes, in een decor passend bij het historische karakter van de Vestingstad.  De stichting biedt in dit unieke concept mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een zinvolle maar ook vreugdevolle, leerzame dagbesteding.

Dagbesteding in inpandig winkelstraatje

In HandelsHuys Bijzonder Heusden worden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt onder professionele begeleiding leerplekken aangeboden. “Zij maken actief onderdeel uit van de bedrijfsdynamiek en uitvoering”, stelt Vermeulen. “Binnen de grenzen van hun individuele kunnen. Zo kan eenieder stralen en in zijn of haar kracht staan.” Voor aanvullende activiteiten van de dagbesteding wordt samengewerkt met verschillende bedrijven.
Het pand aan de Botermarkt gaat verschillende winkeltjes in eigen beheer huisvesten en brengen de ‘verloren’ producten weer terug in Heusden Vesting. In een nostalgisch decor, ontworpen door themaparkspecialist P&P Project, past het uitstekend bij een het historische karakter van de vestingstad. In het sfeervolle straatje van Bijzonder Heusden zijn verse vleeswaren, zuivelproducten, delicatessen, souvenirs en cadeauartikelen verkrijgbaar, aangevuld met een drogisterij en een open Vegan-bakkerij met winkel.

Samen zijn wij Bijzonder Heusden

Bijzonder Heusden is een sociaal maatschappelijk betrokken initiatief dat met kennis en kunde, en vooral met veel plezier, bijdraagt aan het welzijn, kwaliteit van leven en geluk van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast is het HandelsHuys een absolute toegevoegde waarde voor Heusden Vesting en een aantrekkelijke karakteristieke hotspot voor toeristen. Bent u sociaal betrokken en wilt u, net als Lucas en Jolanda Vermeulen, een mooie bijdrage leveren aan de maatschappij, de Heusden Vesting en de medemens? Stichting HandelsHuys Bijzonder Heusden biedt u de mogelijkheid om, als mede-eigenaar en ambassadeur, te investeren in dit unieke concept. Meer informatie over deelname aan de sharefunding vindt u op onze Eyeventure.